Четвер, 28 March, 2024
04/02/2021 - 16:02

Працюємо на перспективу

20210204 1У Старобільській міській територіальній громаді триває процес розробки та підготовки Стратегії розвитку системи соціального захисту населення та відповідного плану дій. Вчора відбулося друге засідання робочої групи, яка складається з представників соціальних установ, відповідних підрозділів міської ради, благодійних організацій. Мета створення даного стратегічного документу - покращення якості та доступності соціальних послуг в громаді, які будуть націлені на потреби користувачів.

Під час активного обговорення члени робочої групи опрацювали мапу синтетичного аналізу, на якій визначили просторове розміщення наявних об’єктів соціального захисту, транспортної мобільності та доступності. Спільно з експертами проєкту Яною Любімовою та Дар`єю Боровик підготовлено концепції розвитку системи соціального захисту та визначено стратегічні й операційні цілі. Наступним кроком стануть зустрічі із мешканцям громади, де відбудеться обговорення майбутніх стратегій та планів їх реалізації.

20210204 2Розробка Стратегії є базовим документом для розуміння, за якими напрямками розвиватиметься соціальна сфера громади, які вона має ресурси для задоволення потреб своїх мешканців тощо. Це, в свою чергу, дає представлення про актуальні питання, що потребують вирішення, не тільки для самої громади, а і для наших потенційних партнерів - різноманітних недержавних та міжнародних організацій, що мають можливість надати ту чи іншу підтримку.

Розроблення Стратегії є одним з напрямків плідної співпраці Старобільської міської територіальної громади з Асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація учасницького розвитку громад» у рамках проєкту «Спеціальна програма підтримки Східної України (підконтрольні Уряду території)», що здійснюється GIZ за дорученням Уряду Федеративної Республіки Німеччини.

В рамах тісної взаємодії з GIZ в нашій громаді (яка є однією з десяти громад-партнерів, відібраних для участі в проєкті “Стратегічні, цифрові та партисипативні рішення для розвитку соціальної сфери в 10 громадах Луганської та Донецької областей”) нещодавно почала функціонувати мультимедійна кімната. Вона обладнана проєктором, проєкційним екраном, ноутбуком, принтером, 4G WI-FI роутером, вебкамерою, презентером, мобільною акустичною системою, посилювачем інтернет-зв'язку, а також меблями: столом, стільцями та фліпчартом. Саме тут відбулося друге засідання робочої групи з підготовки Стратегії соцзахисту населення.

20210204 3Мультимедійна кімната – це соціально-орієнтована партисипативна платформа. Створена для комунікацій із жителями, обміну досвідом з іншими громадами, надання соціальних послуг та проведення освітніх заходів, в тому числі спільно з місцевими, регіональними громадськими організаціями та благодійними фондами.

Наступним кроком стане підготовка планів заходів, спрямованих на підвищення кваліфікації та обмін досвідом соціальних працівників і фахівців з соціальної роботи, на надання онлайн консультаційних послуг жителям громади, на розвиток потенціалу місцевої молоді та громадського активу. Заходи проводитимуться у мультимедійній кімнаті у співпраці з громадськими організаціями та благодійними фондами, за експертної підтримки проєкту.

Мультимедійна кімната знаходиться у приміщенні Старобільської міської ради. Контакти для співпраці щодо проведення заходів: відділ територіального розвитку Старобільської міської ради, вул.Центральна, 36, к.202.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube