Понеділок, 29 April, 2024
31/03/2023 - 11:11

БЮДЖЕТНЕ ЗВІТУВАННЯ

20211117 3

У березні зазвичай відбуваються публічні представлення звіту про виконання бюджету за попередній рік. Цього разу формат звітування видозмінений – він відбувається  у віртуальному просторі.

На початку місяця інформацію «Про виконання бюджету Старобільської міської територіальної громади за 2022 рік» було розміщено на офіційному сайті Старобільської міської військової адміністрації (Старобільської міської ради).

 

 

За кожною цифрою – робота релокованої громади, її керівництва та спеціалістів, які працюють в українському правовому полі, зуміли разом зберегти та забезпечити діяльність мережі закладів охорони здоров’я, освіти, соціального захисту населення, надання адміністративних послуг. А ще здійснювати постійну підготовчу роботу щодо відновлення діяльності органів влади та життєзабезпечення деокупованих населених пунктів на території Старобільської міської територіальної громади.

Довідково:

Старобільську міську військову адміністрацію  Старобільського району Луганської області утворено Указом Президента України від 23.09.2022 №665/2022 «Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області».

Розпорядженням Президента України від 23.09.2023 №214/2022-рп Яну Літвінову призначено начальником Старобільської міської військової адміністрації  Старобільського району Луганської області.

На підставі постанови Верховної Ради України від 03.11.2022 № 2705-ІХ “Про здійснення начальниками військових адміністрацій населених пунктів у Сватівському, Старобільському, Щастинському районах Луганської області повноважень, передбачених частиною другою статті 10 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” у період дії воєнного стану в Україні та 30 днів після його припинення чи скасування начальник Старобільської міської військової адміністрації крім повноважень, віднесених до їх компетенції Законом України "Про правовий режим воєнного стану", здійснює повноваження Старобільської міської ради та її виконавчого комітету, міського голови.

 

Свою діяльність у 2022 році продовжували медичні працівники, які забезпечують системну роботу комунального некомерційного підприємства «Старобільська багатопрофільна лікарня» Старобільської міської ради Луганської області. З початком повномасштабної війни старобільська «вторинка» тимчасово змінила місцезнаходження,  переїхавши до Дніпра, наші лікарі зуміли налагодити надання медичних послуг, зокрема внутрішньо переміщеним особам. 

Минулоріч також було забезпечено системну роботу комунального некомерційного підприємства «Старобільський центр надання первинної медико-санітарної допомоги» Старобільської міської ради Луганської області під час воєнного періоду за тимчасовим місцезнаходженням (видано розпорядження на тимчасову перереєстрацію КНП на території м. Рівне).

Обидна медичні заклади громади уклали договори з Національною службою здоров’я України на 2023 рік.

Активно працює Відділ освіти Старобільської міської ради Луганської області. Освітній процес впроваджується за дистанційною формою навчання на базі Лиманського ліцею, тут наразі навчаються 614 учнів в 21 класі; освітній процес забезпечують 30 педагогічних працівників. Крім того,  здійснює гурткову роботу за дистанційною формоюосвіти Дитячо-юнацький клуб «Орля» (94 дітей відвідують 5 гуртків, де викладають 4 педагоги).

Впродовж звітного року відновлено також роботу Відділу соціального захисту населення Старобільської міської ради Луганської області, Відділу надання адміністративних послуг виконавчого комітету Старобільської міської ради Луганської області,  Відділу «Служба у справах дітей» Старобільської міської ради Луганської області.

Треба зазначити, що всі культурні, освітні, медичні та інші заклади громади у березні, квітні, травні 2022 року працювали (звичайно, з урахуванням тодішніх воєнних реалій), а їхні працівники отримували зарплату від українського уряду, з бюджету громади.

  •  Ми віримо, що перемога буде скоро. І ми повернемось додому, - говорить начальник Старобільської міської військової адміністрації Яна Літвінова. - Попереду у нас важкий шлях. Але попри все впевнена, що ми справимося з усіма викликами і побудуємо успішну країну, кращу Старобільську громаду. Не перестаю дивуватися силі духу, міцності наших Збройних сил, активних людей, які дають раду не тільки собі, а й допомагають іншим, тих своїх колег, хто залишився вірним Батьківщині, громаді, своїм службовим обов’язкам, незважаючи ні на що, хто робить свою посильну справу заради нашої великої спільної мети – нашої Перемоги.

    Громада – це люди. Чимало жителів Старобільської МТГ, досвідчених, талановитих, професійних, покинули тимчасово свої домівки, роботу. Ті, хто залишився, на жаль, знаходяться в тимчасовій окупації, де не діють українські закони, а значить не визнаються повноваження нашої громади, міської ради тощо.

    Вірю, що скоро повернемося на свої звичні робочі місця, що відбудуємо громаду. Головне – перемога у війні. Тоді буде і громада, і кошти, і нові плани, і школи, і стадіони…

    Вірю у Збройні Сили України та у те, що всі міста нашої держави буде деокуповано. Старобільчани також чекають на повернення української армії і на покарання колаборантів. Старобільськ – це Україна. Разом ми переможемо!

Слайд2Слайд3Слайд4Слайд5Слайд6Слайд7Слайд8Слайд9Слайд10Слайд11Слайд12Слайд13Слайд14Слайд15Слайд16Слайд17Слайд18Слайд19Слайд20Слайд21Слайд22

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube