Четвер, 28 March, 2024
26/02/2019 - 14:37

Житло дітям-сиротам

20190226У виконавчому комітеті Старобільської міської ради підвели підсумки реалізації у 2018 році Міської цільової програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа. Вперше за понад двадцять років чотири дитини з названих категорій отримали по досягненню повноліття благоустроєне житло в м.Старобільськ.

 

Ще напочатку 2005 року Законом України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” було передбачено, що діти цих категорій, які досягли 18 років, у разі відсутності у таких дітей житла, забезпечуються органами місцевого самоврядування соціальним житлом до надання їм благоустроєного житлового приміщення для постійного проживання. Проте тільки зараз вдалося зробити перші кроки для вирішення цього питання. Відбулося це, по-перше, завдяки прийняттю міською радою власної цільової програми, якою передбачено протягом 2018-2020 років виділити з місцевого бюджету 1334 тис. грн. По-друге, в державному бюджеті на 2018 рік також були передбачені кошти на придбання житла для дітей-сиріт.

20190226 diag

Наприкінці 2017 року, коли програма тільки розроблялась, на первинному обліку у службі у справах дітей Старобільської районної адміністрації перебувало 32 дитини з числа сиріт та дітей, позбавлені батьківського піклування. Тільки 6 дітей зазначеної категорії мали житло чи право на житло, одне з яких було непридатним для життя та потребувало капітального ремонту. На квартирному обліку виконавчого комітету Старобільської міської ради Луганської області у позачерговій черзі на отримання житла знаходилось 13 дітей даної категорії. Вісім дітей відповідно до законодавства потребували термінового забезпечення благоустроєним соціальним житлом чи житловим приміщенням для постійного проживання.

На виконання Міської цільової програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених, та осіб із їх числа виконавчим комітетом у 2018 році за кошти місцевого бюджету виконано обстеження, розроблена технічна документація та виконано капітальний ремонт двох кімнат у гуртожитках, а за кошти державного бюджету — придбано дві однокімнатні квартири дітям-сиротам.

Наразі, ситуація з забезпеченням житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування залишається напруженою. Тому виконання заходів, передбачених програмою триває.

 

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube