П'ятниця, 19 April, 2024
10/07/2019 - 13:35

Гендерне бюджетування для розвитку громади

20190709 2 9 липня 2019 представники Старобільської міської ради взяли участь у семінарі-тренінгу з питань впровадження гендерної політики на території Старобільської громади, який проводили фахівці ГО “Бюро гендерних стратегій і бюджетування”.

Гендерна рівність займає центральне місце у системі прав людини та серед цінностей світової спільноти. А підписана у 2014 році Угода про Асоціацію з ЄС зобов’язує і Україну до виконання таких ключових міжнародних норм гендерної рівності, як гарантування рівних можливостей для жінок та чоловіків у сферах працевлаштування, освіти, навчання, економіки, у суспільстві та прийнятті рішень. 20190709 3

Органи місцевого самоврядування віднесені до суб’єктів, що здійснюють заходи у зазначеній сфері. Отже Старобільська міська рада також має створити на території своєї громади умови для досягнення паритетного становища жінок і чоловіків, гарантованого їм Конституцією і законами України. В практичній площині це означає застосування гендерного підходу під час формування та використання бюджету.

20190709 1Учасники семінару-тренінгу зокрема розглянули такі питання: Чому розвинені країни приділяють велику увагу гендерно-орієнтованому бюджету? Чому важливо впроваджувати цю практику в Україні? Чому громаді вигідно мати гендерно-орієнтований бюджет? Які результати отримали міські та селищні громади, коли стали враховувати потреби жінок і чоловіків під час планування бюджету? Як власне врахувати потреби різних груп населення у плануванні бюджету громади? 

Також на зустрічі обговорювалися інші питання, пов'язані з повноваженнями органів місцевого самоврядування в сфері гендерної рівності. Врешті домовилися про необхідність створення консультативно-дорадчого гендерного органу при Старобільській міській раді.

 

 

 
Детальніше в цій категорії: « Я - громада! Конкурс на управителя »

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube