П'ятниця, 29 March, 2024
07/11/2019 - 11:43

Нова залізнична гілка має бути

20190709 2 Вчора у Старобільську за ініціативою Луганської облдержадміністрації відбулася робоча зустріч, під час якої обговорене одне, але дуже важливе для міста і району в цілому питання - можливість будівництва залізничної гілки, що має з’єднати колію Кіндрашівська-Нова – Лантратівка з мережею залізниць України. А значить, можливість у перспективі вдихнути життя в економіку Старобільська, найближчих до нього міст, селищ та сіл, дати людям роботу і надію на стабільне майбутнє.

Взяти участь у обговоренні були запрошені очільники територій Луганщини, які зацікавлені у вирішенні даного питання. Долучилися ж, певно, ті, кому проблема залізничного сполучення, розвитку регіону болить найбільше: Старобільський міський голова Яна Літвінова, голова Новопсковської ОТГ Вадим Гаєв, голова Біловодської ОТГ Едуард Олєйніков, голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, представники Старобільської та Новоайдарської РДА, старобільські бізнесмени та партнери області - представники USAID, керівник Луганського відділення АМУ Наталя Бойко.

- Ми з радістю відгукнулися на пропозицію Луганської ОДА зібрати колег саме у Старобільську, - говорить Старобільський міський голова Яна Літвінова. - Разом з представниками робочої групи Луганської облдержадміністрації, що займається питанням будівництва залізничної гілки, співробіниками Національного інститут стратегічних досліджень, представниками місцевого бізнесу ми активно і, головне, як на мене, ефективно обговорили цю актуальну тему, визначивши плюси і мінуси розв'язання проблеми, перспективи та наслідки. Зустріч відбулася у форматі діалогу. Кожен міг вільно і докладно висловити свою точку зору. Що також стало позитивним моментом, який дав тим же науковцям почути нас і зрозуміти: наскільки питання будівництва залізничної гілки важливе для Луганщини і для нашого Старобільська, зокрема.

Будівництво залізничної гілки могло б відновити повноцінне залізничне сполучення в Луганській області, що було порушено у 2014-му, вважають у Департаменті економіки Луганської ОДА. Його керівник Сергій Медведчук, який виступив основним комунікатором між науковцями та очільниками місцевих органів влади і самоврядування, наголошує на тому, що нова залізнична гілка стане економічно-важливим об'єктом не тільки для окремих районів, а й для області в цілому.

Найбільше від проблем із залізницею постраждав місцевий бізнес. Закриття малих і середніх приватних підприємств тягне за собою збільшення кількості безробітних. В області фіксуються великі потоки міграції населення, яке їде за її межі у пошуках кращого життя. Автомобільний трафік, що збільшився у рази, спричинив нову проблему - великоваговий транспорт почав руйнувати дороги.

- Демографічна ситуація в місті дуже непроста, - зазначила у своєму виступі міський голова Яні Літвінова. - Народжуваність у нас невелика, а ось смертність має великі показники. До того ж з міста їде молодь, яка не бачить для себе вдома подальших перспектив. Ми через відсутність залізничного сполучення, складної логістики фактично відрізані від так званої великої України. І якщо найближчим часом проблему не вирішити, нас чекає повільна стагнація та деградація - як Старобільська, так й прилеглих територій. Бо не секрет, що наше місто було і є фактично неформальним центром півночі Луганщини. У нього є непогані перспективи стати адміністративним центром. Але за умови, якщо ми отримаємо потужний локомотив до позитивних змін - у вигляді повноцінного залізничного сполучення.

20191107 2Ефект від будівництва гілки перевищить витрати на нього, впевнені учасники зустрічі у Старобільську. Це нові робочі місця, розвантаження автомобільних доріг і збереження їх на більш тривалий період експлуатації, прискорення транспортування вантажів і товарів, її здешевлення. Будівництво залізничної колії приєднає п’ять аграрних районів області до загальноукраїнської мережі залізничних доріг та зменшить логістичні витрати сільгосппідприємств Луганщини на транспортування врожаю.

На думку представників Старобільської міської ради, робота нової залізничної гілки дозволить вирішити не тільки економічні питання, питання оборонного потенціалу держави, а й соціальні: коли люди відчують себе дійсно частиною єдиної країни, а не жителями острова, що виживають як можуть. Таким чином місто, зокрема, отримає реальні рівні можливості для розвитку - як й інші населені пункти держави.

- Саме тому будівництво залізниці є першим пріоритетом у розробці Стратегії економічного розвитку міста, - говорить Яна Літвінова. - Ми розуміємо, що поява залізничного сполучення дає можливість для реалізації десятків проектів, які нами розроблені сьогодні, але не втілюються з простої причини - інвестори не мають бажання йти до нас через логістичні труднощі, що тягнуть за собою відсутність мобільності і втрату прибутків.

На сьогодні об’єднання ізольованої залізничної гілки на Луганщині з загальноукраїнською мережею залізних доріг є не тільки економічним чи комерційним, а й соціальним і гуманітарним проектом.

Такої думки дотримуються всі учасники зустрічі. До того ж, розмови у подібних форматах дають справжню надію на те, що питання будівництва нової залізничної гілки хоча й має довгострокову перспективу, але все ж зараз переходить від порожніх балачок у практичну площину.

 

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube