П'ятниця, 19 April, 2024
13/11/2019 - 16:34

На черзі - другий міський автобус

img Як відомо, 14 березня цього року на маршрут регулярних перевезень вийшов тринадцятимісний автобус «Мерседес», який курсує за визначеним графіком поміж найбільш затребуваними об’єктами міста.

 

 

 

 

До цієї події Старобільськ йшов довгі роки. З 90-х у нас відсутній громадський транспорт, що мав би обслуговувати населення. Виконком Старобільської міськради неодноразово оголошував конкурс серед перевізників, втім бажаючих не знаходилося. Адже питання рентабельності подібного бізнесу викликало цілком виправдані сумніви. Тоді як створення спеціалізованого комунального підприємства вимагало б мільйонних витрат - через необхідність створювати «автобазу» з нуля, відсутність на даний час будь-якої матеріальної бази.

Та все ж організація перевезень була і залишається для міського голови Яни Літвінової пріоритетом і однією з передвиборних обіцянок, яку очільник міста втілює в життя. Тож, наразі, тривають організаційні заходи для відкриття вже другого міського маршруту. Зокрема, нещодавно виконавчим комітетом Старобільської міської ради прийняте рішення "Про призначення та організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування №2 в м.Старобільськ".

Крім того, напередодні у міській раді розробили та затвердили паспорт автобусного маршруту загального користування в м.Старобільськ №2. Згідно з цим документом передбачається, що довжина нового маршруту буде 15 кілометрів, рейс, де початком і кінцевою точкою буде залізничний вокзал, триватиме близько 55 хвилин, матиме 18 зупинок (це, зокрема, спортклуб «Сім’я», магазин «Олександра і Аліна», патрульна поліція, елеватор, відділення "Нової пошти" №4, магазин "Струмок", водолікарня, дитяча консультація, ЗОШ №2 І-ІІ ступенів, ЛНУ імені Тараса Шевченка, також передбачено кілька зупинок по бажанню). На даний момент заплановано, що маршрут обслуговуватиметься в період з 6.50 до 17.45. Вартість квитка для дорослих складатиме 7 грн.

Не менш актуальним для старобільчан, які користуються послугами міської маршрутки вже зараз, є питання подовження часу її роботи ввечері - до 7-ї або й 8-ї години.
Серед інших пропозицій є й така: мовляв, навіщо видумувати нові міські маршрути, якщо можна відновити курсування громадського транспорту за "старим", що діяв за радянських часів. Однак, пропонуючи такий варіант вирішення проблеми, люди, на жаль, забувають, що колишній міський маршрут проходив по дорогах, стан яких був кращий за нинішній. Крім того, його рентабельність напряму залежала від кількості пасажирів - на міській "марці" їздили містяни, які працювала на чисельних діючих підприємствах, заводах і фабриках, що нині просто не функціонують.

Міська рада є замовником послуг перевізника. І разом з ним координує і розробляє відповідні документи, в тому числі й маршрут та графік роботи маршрутного автобуса, враховуючи й аспекти діяльності підприємця і побажання жителів міста.

Що ж стосується жителів району, які роботу міського транспорту оцінюють позитивно, але говорять про те, що він має обслуговувати і населення прилеглих сіл, то тут відповідь така: питання функціонування районних маршрутів не є компетенцією міської влади.

Тож чекаємо на результати конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування №2 в м.Старобільськ. Міська рада сподівається на плідну і взаємовигідну співпрацю з приватними перевізниками, які надаватимуть якісні послуги з пасажирських перевезень своїм землякам. А старобільчани, в свою чергу, оцінять зусилля міської влади та підприємців, що працюють для покращення умов проживання людей у нашому місті.

 

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube