П'ятниця, 29 March, 2024
14/11/2019 - 14:58

За рівні можливості

img Старобільська міська рада тривалий час плідно співпрацює з однією з поважних структур ООН Жінки в Україні в напрямку забезпечення гендерної рівності та реалізації національних та міжнародних зобов’язань щодо прав жінок на місцевому рівні.

 

 

 

 

Днями у Старобільську відбулася чергова робоча зустріч в рамках цієї взаємодії. Цього разу у приміщенні виконкому міськради зібралися представниці структури ООН Жінки, її партнерських організацій, груп самодопомоги Старобільська, прилеглих до міста сіл Лиман та Половикине, виконкому міськради, депутати міської ради. Метою обговорення стала подальша співпраця щодо інтеграції питань «Жінки, мир, безпека» та гендерних аспектів у прогнозні та програмні документи розвитку громади.

Ґендерна рівність стосується політичного, економічного та соціального розвитку. Тому питання рівності та недискримінації мусять бути обов’язковим складником програмних документів громад. 20191114 2

При цьому важливо не лише ставити питання задоволення потреб жінок і чоловіків у всій їх різноманітності, а й шукати шляхи їх розв’язання, зокрема, через різні програми. Про це говорилося під час обговорення актуальності даної теми в житті громади.

Також в рамках зустрічі був презентований гендерний профіль з інформацією про потреби та пріоритети жінок і чоловіків, що мешкають у громаді. Цей документ при підтримці структури ООН Жінки був розроблений нашими мешканцями. 20191114 3

Крім того, експерти надали присутнім поради про те, на що важливо звернути увагу під час розробки Стратегії розвитку громади та інших життєво важливих цільових програм.

Кінцева мета запровадження гендерних аспектів в діяльність органів місцевого самоврядування полягає у сприянні досягненню та поліпшенню економічних результатів, а зрештою – у створенні більш справедливого і рівноправного суспільства та усуненні ґендерних розривів на території громади.

 

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube