Четвер, 25 April, 2024
26/11/2019 - 09:40

Крок до декоративно привабливого парку

img Перетворити міські зелені зони в максимально зручні для містян зони відпочинку. Таку амбітну мету поставили собі ще навесні у Старобільській міській раді. Одним з шляхів її реалізації можуть стати спільні проекти міської влади та студентів-екологів.

 

 

 

Нагадаємо, що кілька місяців тому виконавчий комітет Старобільської міської ради та ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка" підписали безстроковий Меморандум про спільну діяльність щодо екологічного благоустрою території міста Старобільска. Міський голова Яна Літвінова підтримала ініціативу викладачів та студентів факультету природничих наук Луганського національного університету щодо активізації діяльності громадського екологічного руху в напрямі екологічно доцільного благоустрою території міста Старобільськ.

Вчора в приміщенні міської ради відбулася презентація проекту відновлення зеленої паркової зони, що поблизу водолікарні, яку підготували майбутні спеціалісти садово-паркового господарства. Разом зі своїми викладачами Сергієм Скаковським та Оленою Бордюговою вони представили своє бачення реконструкції парку та показали приклади його майбутнього вигляду. У обговоренні проекту взяли участь депутати міської ради, співробітники виконавчого комітету міськради.

В процесі підготовки проекту студенти та викладачі обстежили територію парку і визначили, що його територія складає приблизно 6 гектарів. Тут ростуть більше тисячі порід дерев та чагарників. Крім того, юні дослідники провели анкетування жителів прилеглих до паркової зони вулиць, щоб записати їх побажання та пропозиції, які частково увійшли до розробленого проекту. Планується, що на оновленій території парку знайдеться місце і зоні бербекю, і новеньким лавкам, і новим зеленим насадженням, і альпійській гірці.

В процесі роботи над проектом студенти могли на практиці реалізувати набуті знання та відпрацювати фахові навички. А наше місто в кінцевому підсумку після реалізації даного проекту отримає сучасну впорядковану, декоративно привабливу паркову зону.

Джерелами фінансування проектів, що реалізовуватимуться на підставі Меморандуму, будуть кошти державного та місцевого бюджетів, міжнародних грантів, інвестицій від приватних осіб, інші джерела фінансування.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube