Четвер, 28 March, 2024
26/11/2019 - 11:21

Правила благоустрою міста визначають відповідальність за прибирання снігу

img З 2009 року діють Правила благоустрою території м.Старобільськ, якими визначені основні положення щодо впорядкування міста, підтримання в ньому чистоти, порядку та відповідальних за дані роботи і таке інше. Але, на жаль, за ці десять років далеко не всі старобільчани повністю зрозуміли всю відповідальність, що покладена на них цим загальним для всіх нас документом.

 

 

Велику частку діяльності, пов'язаної з виконанням Правил, здійснює міське комунальне підприємство. Зокрема, об`єктами, якими в будь-яку пору року воно опікується, є дороги, вулиці, площі тощо. КП "Благоустрій", за словами його керівника, готове до роботи в зимовий період, тут заготовили близько 310 тонн піщано-сольової суміші.

Разом з тим, згідно з Правилами благоустрою підприємства, установи й організації на власних та закріплених територіях також повинні здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку.

З настанням холодної пори року, ймовірними опадами, що можуть спричинити ожеледицю, снігопадами, виконком міської ради вкотре нагадує керівникам підприємств, установ і організацій міста незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості, всім мешканцям міста про необхідність:

- підготовки відповідного інвентарю, інструментів, заготовлення сипучих та інших протиожеледних матеріалів для роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років (п.4 рішення виконавчого комітету Старобільської міської ради від 29 жовтня 2019 року №271);

а також про те, що:

- прибирання снігу підприємствами, установами, організаціями і громадянами, які є користувачами (власниками) земельних ділянок, на закріплених за ними територіях, повинно розпочинатися негайно з початку випадання опадів у вигляді снігу і продовжуватися безперервно до закінчення снігопаду - з метою уникнення накатів (п.10.16 Правил благоустрою території м.Старобільськ від 29 травня 2009 року №34/2);

- очищення дахів від снігу і видалення льодово-снігових наростів на карнизах, дахах і водостічних трубах повинні проводитися систематично силами і засобами власників (балансоутримувачів) і орендарів будинків та споруд з обов’язковим додержанням запобіжних заходів з метою уникнення нещасних випадків за участю пішоходів, а також задля запобігання пошкоджень повітряних мереж, світильників і зелених насаджень (п.10.17 Правил благоустрою території м. Старобільськ від 29 травня 2009 року №34/2).

Тож згідно з Правилами благоустрою кожен з нас несе власну відповідальність за чистоту, порядок і безпеку на окремій ділянці території міста. Тому всім варто пам'ятати, що є прилегла територія біля підприємств, установ, організацій, магазинів, торгових та офісних центрів, аптек, банківських установ, де прибирання зобов’язані виконувати власники та орендарі. Правила благоустрою, що діють у Старобільську, визначають, що всі власники або балансоутримувачі будівель, споруд, територій тощо зобов’язані забезпечити прибирання самостійно або укласти відповідні договори на утримання та прибирання.

Згідно з пунктом 5.9 Правил благоустрою території м.Старобільськ межі благоустрою та озеленення прилеглих територій встановлюються в граничних межах підприємств, магазинів, кіосків, павільйонів, торгових точок та підприємств побуту до середини проїжджої частини доріг. Також підприємства зобов’язані очищати дахи від снігу та криги, щоб уникнути травмування пішоходів або нанесення іншої шкоди. Крім того, не допускається викидання снігу з тротуарів на проїжджу частину.

Правила містять загальнообов'язкові на території міста норми, за порушення яких передбачена відповідальність згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення. За невиконання вимог Правил передбачений штраф на громадян від 340 грн. до 1360 грн., на посадових і фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн. до 1700 грн.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube