Вівторок, 16 April, 2024
28/11/2019 - 14:01

Відкривати для себе нові перспективи

img Старобільські підприємці беруть участь у різноманітних конкурсах, проектах та навчальних візитах, організатором або координатором яких є Старобільська міська рада. Здебільшого вони не дуже активні у пошуках нових можливостей та інвестицій, що відкриваються для них через пропозиції різноманітних організацій та благодійних фондів.

 

 

Однак виконком міськради і надалі працює над тим, щоб старобільчани більш активно включалися в процес набуття нових навичок та знань, які в подальшому допоможуть розвивати не тільки власний бізнес, а й самого себе, відкривати для себе світ та розуміти подальші перспективи. Для цього міська рада розробляє програми підтримки малого бізнесу у місті, започатковує конкурси, заохочує бізнесменів до участі у різних проектах.

Нещодавно старобільчанка Ірина Левченко (на знімку праворуч) повернулася із Запоріжжя, де брала участь у мейкатоні "Розширення прав та можливостей жінок".


Мейкатон - нове для українців поняття. Інакше кажучи, це марафон, де учасники за допомогою технологій і кмітливості вирішують життєві труднощі.

Потрапити туди вона змогла як активна учасниця конкурсів та проектів для підприємців, які проводить Старобільська міська рада. На запрошення відділу територіального розвитку виконкому міськради жінка подала заявку на участь у заході, була відібрана організаторами (з 220 анкет-заявок згоду на участь отримали 70 учасниць) і впродовж кількох днів разом зі своїми колегами з Донецької, Запорізької та Луганської областей набувала нових знань під керівництвом досвідчених менторів, розробляла нові ідеї для бізнесу. Додатково учасники мейкатону відвідали семінар з дизайну, здобули навички щодо того, як створити власний сайт, написати бізнес-план та інше. Кілька переможців були нагороджені грантом на створення бізнесу від 50 тисяч до 120 тисяч гривень.

На жаль, цього разу Старобільськ не отримав вище згаданої інвестиції. Однак, за словами Ірини Левченко, такі заходи, незалежно від результату, несуть тільки позитив і добро.

- Це й нові навички, які будуть надалі корисні, і нові ідеї, і нові знайомства, можливо, з потенційними партнерами, і загартування роботою у команді, - говорить Ірина.

До того ж, всіх учасниць мейкатону організатори обіцяють ще півроку підтримувати, надавати менторську допомогу від тих людей, які вже досягли успіху в цьому бізнесі. Ці ментори будуть консультувати, направляти, допомагати.

Виконком міської ради звертає увагу підприємців Старобільська на те, що міська влада завжди відкрита до співпраці з місцевими підприємцями, радо підтримує їх участь у різноманітних навчальних програмах, проектах та конкурсах, що дають можливість для подальшого розвитку бізнесу.

Тож шановні старобільські підприємці! Стежте за оголошеннями на офіційному сайті Старобільської міської ради та на сторінці у Фейсбуці і будьте більш активними! Розширюйте коло своїх інтересів та освоюйте нові методи роботи! Сьогодні ви маєте чимало різних пропозицій для розвитку, якими варто скористатися.

 

Посилання на гранти та проекти, в яких можуть взяти участь підприємці https://www.prostir.ua/?grants=prohrama-usaid-konkurentospromozhna-ekonomika-ukrajiny-hranty-dlya-pidtrymky-stvorennya-eksportnoho-alyansu

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube