Четвер, 28 March, 2024
14/04/2021 - 12:57

Соціальна громада

20210204 1Можливо, ще не всі жителі міста та сіл Старобільської міської територіальної громади знають, куди саме їм слід звертатися для оформлення соціальних допомог, зокрема, субсидій, отримання соціальних послуг. Чому за адресою, куди ви звикли звертатися, до так званого "сообезу", можуть відмовити у прийомі? Відповідь проста - тепер всі необхідні документи приймаються саме у міській територіальній громаді. А їх подальшим опрацюванням займаються інші органи соцзахисту.

З реалізацією реформи децентралізації перед органами місцевого самоврядування постало завдання – забезпечити надання базових соціальних послуг з урахуванням потреб всіх мешканців громади. На його виконання Старобільською міською радою створено відділ соціального захисту населення.

20210414 2Відповідно до чинного законодавства з 1 січня 2021 року заяви пр призначення державних соціальних допомог, компенсацій, пільг та субсидій з необхідними документами приймаються спеціалістами відділу соціального захисту міської ради, який знаходиться за адресою: м. Старобільськ, вулиця Центральна, 36, 1-й поверх, кабінети 103-104. Графік прийому: понеділок-четвер - з 8.00 до 17.00, п'ятниця - з 8.00 до 16.00, перерва - з 12.00 до 13.00. Однак зараз на виконання карантинних вимог та з метою уникнення скупчення громадян відділом ведеться запис на прийом, попередньо бажаючі можуть записатися по номеру телефону: (099) 705-67-24. Крім того, за словами в.о.начальника відділу Максима Носаль, у селах громади є уповноважені особи, які здійснюють відповідну роботу щодо прийому заяв від громадян.

Отримані від жителів громади документи відділ соцзахисту міськради передає до управління соцзахисту населення Старобільської РДА, яке забезпечує опрацювання заяв та документів, призначення та виплату державних допомог, компенсацій, пільг та субсидій. Наразі районне управління здійснює подібну роботу для мешканців всіх територіальних громад, які знаходяться на території новоутвореного Старобільського району.

20210414 3Треба зазначити, що для оперативної передачі інформації фахівці відділу соцзахисту міськради доєднані до інтегрованої інформаційної системи «Соціальна громада». З березня 2021 року заяви від громадян з необхідними документами приймаються з формуванням електронної справи. Засобами платформи "Соціальна громада" вони передаються від громади до органу соціального захисту населення райдержадміністрації для призначення допомог. Через програмний комплекс для мешканців Старобільської громади нині доступне оформлення 42 видів послуг, найпопулярніші - житлові субсидії, пільги, допомоги внутрішньо переміщеним особам та інші виплати.

20210414 4У підпорядкуванні відділу соціального захисту населення працюють дві комунальні установи, які надають великий спектр соціальних послуг:

  • КУ “Старобільський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)”, скорочена назва: КУ «Старобільський терцентр», телефони для отримання інформації щодо діяльності: (06461)2-42-73, (06461)2-32-80;
  • КУ «Старобільський міський центр соціальних служб» Старобільської міської ради, консультації по телефону - (099) 326-42-79.

"В умовах реформування важливо забезпечити процес надання всіх соціальних гарантій жителям громади, - говорить міський голова Яна Літвінова. - Відтак, першочерговим завданням для нас було і є налагодження роботи відділу, який займається цим напрямком. Важливо пам’ятати, що якість послуг, які отримували люди раніше, має бути не нижчою після сформування нової громади. Ми працюємо для налагодження гідного соціального захисту на своїй території. Людина, яка звертається до нас із проблемою, повинна отримати весь комплекс послуг згідно з чинним законодавством".

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube