П'ятниця, 19 April, 2024
03/11/2021 - 14:26

Задля активізації "точок зростання" громади

20210803

Щоб скористатися допомогою Світового банку, який виділяє кошти на розвиток малого та середнього фермерського господарства Луганщини, нашим аграріям потрібно сформувати колективний запит щодо своїх потреб та умов співпраці з цією міжнародною структурою. Для чого перш за все фермерів запрошують до активної участі в анкетуванні, яке триватиме впродовж двох наступних тижнів.

 

Розвиток сільськогосподарського кластеру є однією з головних стратегічних цілей Старобільської громади.20211103 3
Її реалізація - це участь в різних проєктах з метою залучення інвестицій, налагодження співпраці з сільгоспвиробниками, робота над створенням у громаді агрологістичного центру. Його поява стане підсумком діяльності держави та місцевої влади у напрямку розвитку агропромислових кластерів в регіоні. 

Тож сьогодні сесійна зала Старобільської міськради стала майданчиком для зустрічі старобільських фермерів та представників консалтингової компанії IPG (Innovation, Partnership, Generation) в рамках реалізації проєкту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження" (Проєкт 3В), початком проведення дослідження з розвитку сільського господарства в регіоні.

Експерти компанії IPG обговорили з місцевими представниками сільськогосподарського виробництва виклики та кризові ситуації, які доводиться долати малим та середнім підприємцям, існуючі слабкі сторони в їх діяльності, а також можливості, пріоритети та потенціали фермерських господарств, дискутували про перспективні сільськогосподарські напрямки для їх подальшої підтримки міжнародними організаціями. Результатом зустрічей з фермерами, проведеного аналізу анкет, які вони заповнять, стане розроблення Стратегії створення кластерів та подолання існуючих бар'єрів розвитку сільського господарства Луганської області. Цей документ представить спільне бачення щодо подальших дій для реалізації проєкту, визначить, за якими напрямками дрібні та середні фермерські господарства зможуть співпрацювати, підтримувати одне одного, а головне - отримати матеріальну допомогу у вигляді обладнання, техніки та інших ресурсів від Світового банку. Бо об`єднання зусиль дає всім учасникам роботи в агрокластері нові можливості.
Також анкетування допоможе визначити основних стейкхолдерів (зацікавлених осіб і причетні сторони) та фокус-групи, в яких будуть проведені тематичні дискусії.

20211103 2

 

"Впевненими кроками ми йдемо до важливої мети - розвитку агропромислового кластеру громади, а згодом і побудови агрологістичного центру, що вкупі дасть поштовх для економічного відновлення МТГ, - коментує зустріч Старобільський міський голова Яна Літвінова. - Ми зацікавлені у приватно-державному співробітництві задля підвищення добробуту жителів громади. Наша робота направлена на активізацію підприємництва, збільшення обсягів виробництва товарів та послуг, реалізацію інвестиційних проєктів. Співпраця з міжнародними організаціями у таких масштабних проєктах, як Проєкт 3В, дає можливість стимулювати активізацію наших "точок зростання".

 

Бажаючі можуть скачати та заповнити прикріплену за посиланням анкету (https://docs.google.com/document/d/19TTIIp0F0tTwLqgcAn7Rj4Z9l_Pcf9n_/edit?usp=sharing&ouid=106773772544130090121&rtpof=true&sd=true), а потім відправити файл на електронну адресу відділу територіального розвитку Старобільської міської ради (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube