Вівторок, 23 April, 2024
17/11/2021 - 16:49

Киснева підтримка

20211117 3В Старобільській багатопрофільній лікарні реалізуються проєкти з покращення матеріально-технічної бази закладу. Один з них стосується покращення киснепостачання для потреб хворих, яким необхідна киснева підтримка.

 

 

 

 

Днями тут приймали гуманітарний вантаж з Німеччини: за гроші донорів та міжнародного благодійного фонду «Калеб-Дінсте» старобільська лікарня отримала 37 функціональних ліжок, 58 матраців, приліжкові тумбочки, ходунки та прохідні інвалідні візки (по 5 штук).

Витрати на доставку взяли на себе небайдужі жителі громади, які фінансували значну частину транспортних послуг.

20211117 2Таке оновлення, ініційоване новим керівником лікарні, дало можливість частково забезпечити медзаклад функціональними ліжками. Чому це важливо? За словами Романа Чередниченка, гендиректора КНП "Старобільська багатопрофільна лікарня", медичні меблі, які використовуються багато років поспіль, дуже зношені та потребують заміни: "В ковідних стаціонарах велике навантаження і майже немає вільних ліжок, але де була можливість, ми їх зараз замінили, решту нових ліжок встановили у кардіоневрологічному, хірургічному та пологовому відділеннях". Даний проєкт вже другий для Романа Чередниченка та благодійного фонду «Калеб-Дінсте» (до цього подібна міжнародна допомога була направлена до Біловодської лікарні, яку на той момент очолював пан Роман).

Наразі у багатопрофільній лікарні розпочалася активна фаза облаштування кисневої станції для подальшого централізованого киснезабезпечення відділень, де лікують хворих на ковід і які потребують відповідної терапії.На сьогодні для забезпечення лікування таких пацієнтів використовують кисневі балони, впродовж дня їх потрібно близько ста штук.

Після налагодження роботи кріогенних циліндрів, які вже закуплені і доставлені до лікарні, стане можливим накопичувати, зберігати та подавати кисень до пацієнтів, що потребують кисневої терапії.

Нове обладнання придбане спільнокоштом - гроші на облаштування кисневої станції та закупівлі двох кріоцилиндрів надійшли відповідною державною субвенціэю для КНП "Старобільська БПЛ" та з бюджету Старобільської міської тергромади. Також на останній сесії міської ради були виділені додаткові 250 тисяч гривень на придбання кисню для потреб лікарні на найближчий час.

"Завдяки кисневим ємкостям та станції не буде потреби проводити постійну заправку балонів. Система працюватиме безперебійно, і для такої багатопрофільної ургентної лікарні як наша, для пацієнтів, які приїздять сюди на лікування не тільки з нашої громади, – це життєва необхідність. На сьогодні ще тривають відповідні будівельні роботи, але невдовзі потреби лікарні у постачанні пацієнтів киснем будуть задоволені на більш якісному рівні», – говорить міський голова Яна Літвінова.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube