Субота, 20 April, 2024
09/12/2021 - 16:43

Поліцейський офіцер, що працює для громади

20211209Старобільська МТГ - одна з двох громад на Луганщині, де працюють відразу три поліцейських офіцери громади. Це - найвищий показник по області, на решті територій - у даній системі працюють одиниці, а й то й взагалі відсутні поліцейські офіцери громади.

Про перспективи розвитку проєкту «Поліцейський офіцер громади» сьогодні йшлося на розширеній нараді, що проводилась Головним управлінням Національної поліції в Луганській області і в якій разом з керівниками інших тергромад взяла участь Старобільський міський голова Яна Літвінова.

Очільник поліції Луганщини Олег Григоров подякував головам громад за активну участь в реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» та вручив Подяки керівникам кількох територіальних громад, в тому числі й Яні Літвіновій, і поліцейським офіцерам громад.

 20211209 2- Сьогодні ми будуємо власну систему забезпечення безпекового середовища в громаді, - говорить Старобільський міський голова. - Саме таку мету має реалізація проєкту "Поліцейський громади", в якому беремо участь. Розумію, що реформи, що впроваджуються, висвітлюють й критичні питання в діяльності поліції. Зокрема, мова про невисокі зарплати поліцейських, нестачу кваліфікованих кадрів... Однак хочу висловити подяку тим, хто все ж взяв на себе відповідальність основи правопорядку та долає щоденні виклики наполегливою працею.

На даний час передбачено, що інститут поліцейських офіцерів громади запроваджується лише на сільській території. Однак, на думку Яни Літвінової, такий помічник потрібен і жителям міста. Тож, керівник нашої громади сподівається, що згодом офіцери почнуть працювати й на міській території.

Тим більше, що вже зараз маємо добрі результати співпраці поліцейських офіцерів Старобільської МТГ з співробітниками міської ради та старостатів, зокрема, разом вони фіксують порушення законодавства у земельній сфері, правил благоустрою, працюють з родинами, які опинилися в складних життєвих умовах, проводять чималу роз`яснювальну роботу у різних напрямках життєдіяльності громади - від проблеми домашнього насильства до протидії шахраям.

20211209Останній напрямок - наразі дуже актуальний. Правоохоронці реєструють "нову" хвилю активізації телефонних шахраїв, які обманним шляхом намагаються дізнатися банківські реквізити, особливо у людей похилого віку, нібито для перерахування на їхні картки тисячі гривень за проведення вакцинації. Шановні громадяни! Будьте пильними! Не повідомляйте жодної інформації стосовно своїх банківських карток по телефону.

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Нагадаємо, що поліцейські офіцери нашої громади пройшли відбір та відповідне навчання. Вони забезпечені приміщеннями для роботи, автомобілями, в тому числі придбаними за кошти громади.

Контакти поліцейських офіцерів Старобільської міської територіальної громади:
СЄВЄРІН Володимир – 066 22 55 361;
МЕЖИРИЦЬКИЙ Ярослав - 099 225 79 66;
НОСАЛЬ Денис - 066 60 54 268.

- Робота нашої громади в рамках проєкту "Поліцейський офіцер громади" дозволяє перейти на новий рівень поліцейського сервісу та забезпечити відкриту, тісну співпрацю громади та поліції заради створення в МТГ безпечного середовища для всіх її жителів, - говорить міський голова Яна Літвінова.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube