П'ятниця, 19 April, 2024
16/03/2023 - 14:03

ВПО У ПОШУКАХ ДОПОМОГИ

20211117 3

 Куди можна звернутися для отримання допомоги? Таке запитання виникає у багатьох українців, чиє життя докорінно змінилося після 24 лютого 2022 року, у тих, кого війна змусила покинула свої домівки і шукати прихисток фактично по всьому світу.

Дана підбірка посилань – інформація про різноманітні організації, що надають гуманітарну, фінансову, соціальну, психологічну допомогу громадянам, які через війну опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема, родинам з дітьми. Бо сьогодні кожен з нас потребує більше підтримки, ніж раніше.

 

Чимало людей виїхали за межі країни, мільйони стали внутрішніми переселенцями, і всі потребують підтримки, щоб інтегруватись на новому місці.

Зйшовши на вказані сайти, ви можете дізнатися про деталі та умови надання допомоги, обрати організацію, яка зможе вам допомогти. Мова не тільки про матеріальні речі, а й психологічну підтримку, якої потребують як дорослі, так і діти.

Звісно, це не вичерпний перелік, то продовжуватимемо і надалі надавати подібну інформацію.

  • https://dity.help/
  • https://pomogaem.com.ua/gumanitarna_dopomoga.html
  • https://mriyuzhiti.com/akcziyi/
  • https://www.facebook.com/we.are.a.generation.of.change/
  • https://en.fromheartua.charity/
  • https://www.unicef.org/ukraine/spilno-cash-transfers
  • https://www.facebook.com/actedukraine/
  • https://airtable.com/shrvfSCquvjgdEJPy (Проєкт $1k Україна. Допомога родинам, які перебувають в біді. Проєкт зв’язує родину зі  спонсором, який пожертвує гроші безпосередньо на банківський рахунок в Україні).
  • https://gate.org/get-help/ (Gate to Ukraine. Платформа, що допомагає американцям надавати допомогу українським багатодітним сім’ям, які постраждали внаслідок війни, були вимушені переїхати, або знаходяться на тимчасово окупованих територіях)
  • https://cutt.ly/5J9V1Jiпільнота батьків «Кідфрендлі» (допомога сестер для матерів у скруті).
  • https://redcross.org.ua/contacts/ (Товариство Червоного Хреста України. Товариство Червоного Хреста України надають внутрішньо переміщеним особам продуктові набори(крупи, макаронні вироби, консерви, цукор, борошно, олія та інші продукти тривалого зберігання),гігієнічні засоби (дитячі та дорослі підгузки, чоловічі та жіночі засоби гігієни, дезінфікуючі розчини тощо). Також за наявності людям можуть видавати лікарські засоби та медикаменти).
  • https://instagram.com/fond_mama_plus_me (БФ «Мама + Я», писати за допомогою у Дірект).
  • https://choko.link/charityfoundation_ua (БФ «У матусиних долонях». Допомога сім’ям з дітьми з числа ВПО тих, хто проживають в містах, де проводяться бойові дії).
  • https://helpushelpua.com
  • https://www.facebook.com/dobrodiy.club/ (Фонд допомоги дітям "Клуб Добродіїв" підтримує родини, що знаходяться в умовній фізичній безпеці, але опинилися на межі виживання, втративши роботу та домівки. На благодійні внески "Клуб Добродіїв" купує родинам базові товари гігієни та продукти, допомагають облаштувати побут будинкам сімейного типу).
  • https://sos-ukraine.org/ (Від початку повномасштабного російського вторгнення на територію України благодійна організація "СОС Дитячі Містечка" значно розширила перелік своїх обов'язків. Сьогодні тут можуть отримати багатоцільову допомогу: сім'ї з дітьми, які постраждали від війни; діти, які втратили батьків, піклувальників через війну; діти в школах-інтернатах та інших інституційних закладах; сім'ї з дітьми з інвалідністю та особливими освітніми потребами; сім'ї з дітьми з хронічними/важкими захворюваннями; одинокі матері, одинокі батьки; сім'ї, в яких принаймні один з батьків має інвалідність; вагітні жінки. Фонд допомагає в евакуації, розміщенні. Надає психосоціальну підтримку та гуманітарну допомогу — забезпечує необхідними харчовими продуктами, непродовольчими товарами, медикаментами).
  • https://caritas.ua/
  • https://voices.org.ua/ (БФ "Голоси дітей" , надає психологічну та психосоціальну допомогу дітям, які постраждали від війни).
  • https://www.facebook.com/gen.ukrainian (Gen.Ukrainian- громадська організація однодумців та меценатів, які об'єдналися, щоб допомогти дітям України. Ініціатива створена, щоб зробити максимум задля подолання психологічних травм у дітей, котрі зіштовхнулись із жахіттями війни. 
  • https://la-strada.org.ua/garyachi-liniyi

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube