Неділя, 28 April, 2024
10/11/2023 - 12:24

Заради миру

20210204 1

Війна продовжується і, на жаль, забирає найкращих... 

Заради миру - рубрика, в якій ми розповідаємо про наших захисників. Про тих, хто із зброєю в руках боронить нас зараз, і тих, хто пішов у засвіти, поклавши на вівтар майбутньої Перемоги найдорожче - свої життя.

 

 

 

 

10 листопада 2023 року - півтора року світлої пам'яті нашому земляку головному сержанту Артему Гуртовому.

Артем Олександрович Гуртовий родом з Луганщини. Військову службу в лавах Державної прикордонної служби України проходив з 2019 року, служив в одному з підрозділів охорони кордону Луганського прикордонного загону. Повномасштабне російське вторгнення в Україну Артем з побратимами зустрів, виконуючи завдання з охорони державних рубежів України. В перших же боях прикордонники дали гідну відсіч противнику на околицях міста Старобільськ Луганської області. Перебуваючи під інтенсивними ворожими обстрілами з мінометів різного калібру та танків, захисники мужньо та героїчно стримувалм наступ переважаючих сил противника біля Кремінної, Рубіжного на Луганщині та Лиману Донецької області. З метою забезпечення безперебійної та стійкої системи управління Артем, будучи зв’язківцем, неодноразово, ризикуючи власним життям, під обстрілами переміщувався між позиціями для забезпечення та налагодження зв’язку.

10 травня 2022 року у результаті ворожого ракетно-бомбового удару по місцю дислокації підрозділу в районі Тополівки (Лисичанський нафтопереробний завод), що на Луганщині, головний сержант Артем Гуртовий загинув.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України нашого Героя нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

"18 місяців світлої пам'яті нашому Тьомчику! Живемо, з кожним днем пишаємось ним ще більше і несемо гідно пам’ять про нашого Героя! Дякуємо за вічний захист! Дякуємо за все, що ми маємо сьогодні! Дякуємо за майбутнє! Як живого будемо вічно любити!", - зазначила дружина Дар'я Гуртова. 

Герої житимуть вічно в нашій пам’яті!

Будьмо гідними їх!

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube