Середа, 24 April, 2024
30/10/2018 - 14:33

Реєструємо місце проживання немовлят правильно

20181030Майже два роки в Україні діють нові правила реєстрації місця проживання громадян, затверджені Постановою КМУ №207 від 02.03.2016р., якими також визначено порядок реєстрації місця проживання новонародженої дитини. Тому щасливі батьки повинні не лише потурбуватися про державну реєстрацію народження дитини, але й “прописати” її.

 

 

На території міста Старобільськ відповідні послуги надає Відділ реєстрації місця проживання фізичних осіб виконавчого комітету Старобільської міської ради, розташований за адресою: м.Старобільськ, вул.Центральна, 36, 2-й поверх, каб.212. Прийом громадян з цього питання спеціалісти відділу здійснюють з понеділка по четвер з 9 до 16 години.

Читайте також: Навіщо дитині місце реєстрації?

Для реєстрації  місця проживання новонародженої  дитини за місцем проживання батьків, або одного із них необхідно буде подати наступні документи:

     Адміністратиіний збір становить:
• 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати або 13,60 грн.;
• 0,0255 розміру мінімальної заробітної плати у разі звернення особи з порушенням встановленого законом строку або 40,80 грн. відповідно.

  • заява про реєстрацію місця проживання малолітньої дитини,
  • паспорти батьків (та копії),
  • свідоцтво про народження дитини (та копія),
  • квитанцію про сплату адміністративного збору (від батька, який є заявником).

У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).

Дитина  не може бути зареєстрована  в квартирі чи будинку, де не зареєстрований ні один з його батьків!

 

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube