Четвер, 28 March, 2024
16/05/2019 - 13:53

Створюємо економічне майбутнє громади

20190515 1 В містах-партнерах Проекту USAID "Економічна підтримка Східної України" стартує робота на розробкою Стратегічних планів економічного розвитку. 15 травня 2019 року в Старобільську відбулося перше засідання Робочої групи.

 

В засіданні взяли участь лідери територіальної громади, представники влади, бізнесу, громадських організацій, асоціації бізнесу, жіночої ради, керівники підприємств та організацій, працівники виконкому міської ради, депутати, голови сільських рад, що мають увійти в майбутню ОТГ. Учасники засідання обговорили питання координації зусиль задля створення спільного бачення економічного майбутнього громади.20190515 2

Засідання відкрила секретар Робочої групи Ольга Квітко - начальник відділу територіального розвитку виконавчого комітету Старобільської міської ради. Зокрема вона наголосила на важливості допомоги, яку надають фахівці Проекту USAID "Економічна підтримка Східної України" у розробці стратегії місцевого економічного розвитку. 

Від проекту USAID на засіданні були присутні: експерт зі стратегічного планування Галина Васильченко, спеціаліст із розвитку громад Юлія Чикунова та фахівець, який відповідає за процес розробки стратегії у м.Старобільськ, Володимир Письмак. Під час обговорення, представники Проекту USAID розповіли про роль стратегічного планування в місцевому розвитку та процес роботи над стратегією, який планують завершити до кінця поточного року. Учасники обговорили фактори та критерії успішності стратегії, алгоритм роботи, способи діагностики, проведення опитування та збору інформації для вибору сценарію розвитку, стратегічних цілей та планів дій. 20190515 3

Загалом, в рамках співпраці, фахівці Проекту на першому етапі процесу розробки стратегії планується здійснити діагностику стану громади - провести опитування серед представників бізнесу, мешканців та лідерів громади з метою оцінки розуміння економічної ситуації у громаді та бачення майбутніх перспектив, а також здійснити соціально-економічний аналіз території, що базується на даних статистики і дає розуміння економічного ланшафту.

До кінця року партнери планують провести чотири засідання Робочої групи, кілька спеціалізованих засідань підгруп по кожному з критичних напрямів для напрацювання планів дій відповідно до стратегічних цілей, підготувати проект стратегії та провести його відкрите обговорення з громадою, з наступним затвердженням на сесії міської ради.

 

 

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube