П'ятниця, 19 April, 2024
24/05/2019 - 14:17

Спроможне ОСББ з проектом HOUSES

20190523 1 23.05.2019р. в залі засідань Старобільської міської ради відбулась презентація Проекту ЄС/ПРООН “HOUSES” “Обєднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень”, метою якого є мобілізація співвласників багатоквартирних будинків на спільні дії з підвищення енергоефективності свого житла.

20190523 3Координатор Проекту ЄС/ПРООН “HOUSES” в Луганській області Світлана Коваль та представни к міжнародної фінансової корпорації IFC Олександр Мелконян зустрілися з головами існуючих ОСББ м.Старобільска, адміністрацією КП “Благоустрій м.Старобільськ” та представниками ініціативних груп із створення нових ОСББ. Старобільчан було поінформовано про новий Проект ЄС/ПРООН “HOUSES”, який діятиме на місцевому рівні по всій країні, допомагаючи створювати нові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (як найбільш ефективної форми управління багатоквартирним будинком), а також сприяючи зміцненню потенціалу існуючих ОСББ, які можуть розробити власні проекти з підвищення енергоефективності та подавати заявки на фінансування до Фонду енергоефективності України. Актуальність проекту набуває особливої ваги в період зміни законодавства в сфері житлово-комунального господарства.

20190523 2В свою чергу ЄС спільно з урядом Німеччини зобов'язується підтримати Фонд енергоефективності України, створений Урядом України, і який зокрема надаватиме технічну та фінансову підтримку на термомодернізацію багатоквартирних будинків на всій території України з метою підвищення енергоефективності. Протягом двох років Проект «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» буде проводити інформаційну кампанію на національному, обласному та місцевому рівнях з метою інформування широкої громадськості та місцеві громади щодо нового законодавства у сфері енергоефективності, програм Фонду енергоефективності та механізмів фінансування, які він пропонує. Проект проводитиме серію групових та індивідуальних консультацій для активістів, які мають намір створити ОСББ, активів вже створених ОСББ та місцевої влади з питань створення ОСББ, ведення бухгалтерії та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив по покращенню стану будинків.

В перспективі в Старобільську планується створити консультаційний центр для ОСББ. Наразі ж долучится до Пректу ЄС/ПРООН “HOUSES” можна, зареєструвавшись на сайті houses.in.ua, або звернувшись до найближчого регіонального офісу у м.Сєвєродонецьк за адресою: вул.Єгорова, 8, тел. 066-712-15-47.

 

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube