Вівторок, 16 April, 2024
10/12/2019 - 15:13

Кроками до досягнення мети стануть проекти

img Вчора у сесійній залі Старобільської міської ради відбулося четверте, заключне засідання робочої групи із розробки стратегічного плану економічного розвитку міста Старобільськ. Підбиті підсумки тривалої кропіткої роботи. Ще у травні цього року Старобільськ став одним з міст-партнерів проекту USAID "Економічна підтримка Східної України", де стартувала робота над розробкою стратегічних планів економічного розвитку.

До складу робочої групи тоді увійшли лідери думок нашої громади, представники влади, бізнесу, громадських організацій, працівники виконкому і депутати міської ради. Вони взяли активну участь у обговоренні та визначенні стратегічних цілей та планів дій, а також у засіданнях спеціалізованих підгруп по кожному з критичних напрямів для напрацювання планів дій.

На четвертому засіданні від проекту USAID були присутні: експерт із стратегічного планування Галина Васильченко, спеціаліст із розвитку громад Юлія Чикунова, консультант з питань стратегічного планування, який, власне, і відповідає за процес розробки стратегії у нашому місті, Володимир Письмак.

Під час заключної зустрічі робочої групи відбулися презентації, обговорення та затвердження проектів по двох критичних питаннях, вирішення яких були визначені як стратегічні для подальшого розвитку міста. По-перше, мова йшла про проектні ідеї, втілення в життя яких приведе нас до "Відродження економічної спроможності міста через розвиток малого і середнього бізнесу та агропромислового кластеру" (саме так визначене одне з критичних питань). По-друге, учасники засідання говорили про "Підвищення ефективності і відкритості роботи міської влади та її ролі в сталому розвитку громади" (це друге критичне питання) та тим проектам, реалізація яких дозволить зробити взаємодію влади і громади більш прозорою та результативною - на благо всіх жителів міста.

Тож робочою групою визначені стратегічні цілі та кроки, вірніше, проекти, з допомогою яких ми будемо рухатися до досягнення поставленої мети - економічного розвитку Старобільська.

За словами міського голови Яни Літвінової, розробка стратегії економічного розвитку та її покрокової реалізації є дуже важливою складовою для ефективності роботи місцевої влади, бо саме економічний розвиток міста напряму впливає на підвищення рівня добробуту його жителів. Також пані Яна подякувала міжнародним партнерам за підтримку і співпрацю у проекті.

На даний час робоча група готується до громадського обговорення Стратегії економічного розвитку міста Старобільськ, яке заплановано на кінець грудня у міській раді. Після чого документ мають затвердити депутати Старобільської міської ради.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube