П'ятниця, 29 March, 2024
13/12/2019 - 16:28

Надписи, що несуть небезпеку

img З метою запобігання поширенню вуличної "реклами" наркотичних речовин на території міста у п'ятницю, 13 грудня, в кабінеті міського голови відбулося засідання міжвідомчої робочої групи, до складу якої увійшли представники поліції, прокуратури, комунального підприємства, освіти, виконкому міськради. На порядку денному - проведення відповідних профілактичних заходів у співпраці з правоохоронними органами, освітніми установами міста, комунальниками.

Старобільчани стикнулися з таким явищем, як вулична реклама... наркотиків. Про це у своїх постах у соцмережах пишуть деякі батьки підлітків та ті, хто знає про небезпеку, що приховують в собі, здавалося б, прості слова, написані на стіні будинку, паркані, тротуарі. Те, що відбувалося в інших містах, наприклад, Сєверодонецьку, Рубіжному, Лисичанську, де наркотичні засоби розповсюджувалися з допомогою соцмереж та настінних надписів, на жаль, дісталося й до нашого міста.

- Дана проблема дуже важлива, пояснювати всю ступінь небезпеки, яка нависла над дітьми з цього боку, навіть не варто, - звернулася до учасників засідання міський голова Яна Літвінова. - Зараз нам всім вкрай важливо згуртуватися і направити свої зусилля на захист підлітків, молоді. Так, питання безпеки дітей - це здебільшого особиста відповідальність батьків. Тому звертаюся до всіх небайдужих: ми можемо запобігти біді, тільки об'єднавшись і діючи разом.

Надписи, які з'являються час від часу на фасадах будівель у громадських місцях, це не просто пустощі. За ними криються реальні загрози здоров'ю та життю дітей. Хоча ми, дорослі, можемо і не розуміти цього, прочитавши, наприклад, на паркані звичайне, побутове слово. Насправді ж воно є знаком, який повідомляє про канали продажу та розповсюдження наркотиків.

Боротися з винахідливістю продавців наркотичних речовин важко, але потрібно. Успіх тут багато в чому залежить від того, наскільки небайдужими до проблеми будуть усі громадяни - від посадових осіб до окремого жителя міста. Лише спільно можна протистояти такому лиху.

Звісно, потрібно проводити грамотну профілактичну роботу серед підлітків та молоді - у школах, ліцеях, коледжах, вищих навчальних закладах. Також важливо вчасно виявляти надписи, що з'являються, і зафарбовувати їх.

На засіданні робочої групи говорилося про те, що про появу небезпечних надписів слід повідомляти до виконкому міської ради (телефон приймальні - 2-19-90),  спеціалісти якого моніторитимуть ситуацію і відповідну інформацію направлятимуть до поліції. Крім того, правоохоронці по факту виявлення подібних надписів пропонують звертатися безпосередньо до них по телефону чергової частини 066-164-51-55. У разі виявлення того, хто робить небезпечні надписи, слід спробувати його затримати або добре запам'ятати зовнішність і в будь-якому випадку відразу викликати поліцію.

Крім того, учасниками робочої міжвідомчої групи було прийняте рішення про посилення патрулювання у місцях масового скупчення людей, про проведення профілактичних бесід на підприємствах та в організаціях всіх форм власності, серед членів ОСББ. Слід зазначити, що шкода   для здоров'я, яку завдають синтетичні наркотики, що розповсюджуються з допомогою надписів та соцмереж, дуже велика.

Тож, шановні старобільчани! Будьмо пильними! При виявленні дивних надписів, що регулярно з'являються у полі вашого зору, повідомляйте про це по вище вказаних номерах телефонів, телефонуйте до комунальної служби, а якщо маєте змогу, то й самі зафарбуйте небезпечні надписи. Звісно, зафарбовуючи надписи, що рекламують наркотики, неможливо подолати проблему по суті. Однак коли кожен буде робити те, що в його силах, можна зменшити ризики і коло поширення біди.

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube