Четвер, 28 March, 2024
28/12/2019 - 10:59

Переселенці зможуть отримати житло у тимчасове користування

imgЯк вже повідомлялося, депутати Старобільської міської ради на позаминулій сесії прийняли "Програму забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб на 2019 рік (в новій редакції)". Для її виконання в останні дні 2019 року працівниками виконкому міської ради було проведено велику роботу, результатом якої стало придбання чотирьох квартир, що є комунальною власністю і мають цільове призначення – для тимчасового користування внутрішньо переміщених осіб.

Житло, а це дві 2-кімнатні та дві 3-кімнатні квартири, знаходяться на кварталах Ватутіна і Південному, та на вулиці Залізнична. Квартири цілком відповідають санітарним та технічним вимогам.

20191228 2Переважно оселі отримають ті родини, які мають в складі сім'ї дітей та людей з інвалідністю, вважаються малозабезпеченими та потребують соціального захисту в першу чергу. Остаточне ж рішення про те, кому буде надано житло у тимчасове користування, прийматиме спеціально створена при виконавчому комітеті міської ради комісія. До її складу увійдуть депутати міської ради, представники виконкому, громадських організацій та інші громадяни. В своїй роботі комісія керуватиметься критеріями відбору, визначеними у "Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб" (постанова Кабінету Міністрів України №582 від 26.06.2019р.).

Придбання житла для внутрішньо переміщених осіб відбулося за рахунок співфінансування державного та місцевого бюджетів у співвідношенні 70% до 30% і стало можливим за сприяння Уряду, Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерства розвитку громад. З державного бюджету на це витрачено майже 13 мільйонів гривень. Рішення про субвенцію було ухвалене під час засідання Уряду. Кошти були розподілені між 11 містами в кількох областях України, до їх переліку увійшов і Старобільськ. А значить, понад три десятки родин по всій країні, а це близько півтори сотні тимчасово переміщених осіб, зможуть отримати у тимчасове користування квартири, житлові помешкання.

«Співфінансування бюджетів – це один з дієвих інструментів забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом. Ми взяли участь у державній програмі, придбавши квартири для чотирьох родин, які мешкають у Старобільську. Таким чином у місті зрушило з мертвої точки вирішення найболючішого питання для переселенців – забезпечення їх житлом. Хочу подякувати за надану підтримку урядовцям та особисто заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України Руслану Калініну -  за те, що спільними зусиллями, бо й на місцях нам довелося виконати великий обсяг роботи, ми змогли здійснити мрію хоча б кількох людей, які матимуть змогу користуватися квартирами, що є комунальною власністю міста, і таким чином вирішити своє житлове питання», – коментує подію міський голова Яна Літвінова.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube