П'ятниця, 19 April, 2024
28/12/2019 - 14:20

Перший в області: Старобільськ розробив власний бренд

imgВчора у приміщенні Старобільської міської ради відбулася презентація брендбуку Старобільська. Він є результатом роботи багатьох людей, а ініціювала та провела організаційну роботу з його створення громадська організація «Дієва громада». Одним з кроків в рамках брендування стало і втілення в життя проекту-переможця цьогорічного конкурсу з визначення кращих місцевих ініціатив, що проводиться міською радою і реалізовується за принципом співфінансування.

20191228 4Проект "Новий бренд міста. Створення візуального стилю - айдентики Старобільська", автором якого є Оксана Очкурова, був покликаний розробити фірмовий стиль міста, який би поєднував його минуле і сучасне, подобався місцевим мешканцям та приваблював туристів, інвесторів, а головне - відображав унікальний образ міста, був впізнаваним і зрозумілим. Таким чином дана ініціатива, на думку авторів, сприятиме бажанню людей зробити своє місто комфортним і сучасним. В рамках даного проекту був розроблений візуальний стиль Старобільська, що може використовуватися в рекламних, промоційних та інших заходах, працюватиме на формування позитивного іміджу міста. Крім того, була виготовлена брендована сувенірна продукція (футболки, листівки, чашки, магніти, значки тощо), яку також презентували присутнім.

Всього на розсуд старобільчан кілька місяців тому було представлено чотири варіанти туристичного логотипу Старобільська. Звісно, що кожен з тих, хто проголосував за той чи інший варіант, мав власні уподобання та переваги, однак більшість віддала свої голоси за той, що містить в собі велику інформацію, що зашифрована у певних символах та слогані: "Місто зі змістом". Так, Старобільськ - місто, багате на змістовні пам'ятки історії, архітектури, культури тощо. Бренд міста розроблений у двох версіях - українській та англійській.

20191228 3Під час виступу на презентації брендбуку міський голова Яна Літвінова зазначила, що в новому символі Старобільська є частка кожного з нас: наше життя, любов, наша душа.

"Оскільки всі ми, хто живе тут, об'єднані любов'ю до рідного міста, бажанням зробити його кращим, - сказала пані Яні. - В цьому новому культурному і туристичному образі міститься багато інформації про історію, культуру, природні та архітектурні особливості, розвиток Старобільська. Сподіваюсь бренд допоможе краще пізнати і полюбити наше місто."


До речі, Старобільськ став першим на Луганщині містом, яке має свій бренд. Він перегукується з туристичним логотипом області, яка теж його отримала нещодавно.

20191228 6На переконання авторів презентації, головні посилання бренду про наше місто - екологічно чисте, курортне, зелене, велосипедне, з цікавою архітектурою, з видатною історією і з прекрасним майбутнім. Впізнаваність Старобільська через активну промоцію викликатиме інтерес до нього з боку туристів. А якщо туристи будуть відвідувати Старобільськ, пожвавиться його економіка, активізуються інші сфери життєдіяльності.

При цьому на презентації наголошувалося на тому, що офіційна геральдика - прапор, герб, гімн міста - як була, так і залишається його невід'ємними символами.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube