П'ятниця, 26 April, 2024
21/04/2020 - 11:42

Ініціативи для себе і для міста

img

Головна цінність міста - його жителі. Місто ж для них - це спільний дім. Саме тому будь-яке сучасне, комфортне для життя місто створюється за безпосередньої участі містян. Існує чимало різних практик співучасті жителів у вирішенні питань управління та покращення якості життєдіяльності населених пунктів. Однією з таких форм залучення громадян до активностей є підтримка їх ініціатив щодо розвитку території.

 

В Старобільську з 2017 року діє міська цільова Програма сприяння розвитку місцевих ініціатив Старобільської територіальної громади.

Хороші приклади ефективності спільної роботи влади і громади старобільчани показають щороку. Лише минулоріч в результаті реалізації Програми в життя були втілені три проєкти:

- продуктом проекту "Новий бренд міста. Створення візуального стилю - айдентики Старобільська" став візуальний стиль Старобільська - бренд міста;

- "Мобільна скульптурна композиція "Книга - історія Старобільська" з'явилася біля центрального входу парку культури також в результаті реалізації проєкту активних громадян;

- ще одна ініціатива допомогла Старобільську придбати громадські мобільні біо-вбиральні для проведення міських масових заходів.

Успіх Програми очевидний, тож міська рада робить все, щоб вона продовжувала свій розвиток. Зовсім скоро стартують нові місцеві ініціативи, які будуть реалізовуватися з допомогою міста. Обсяг фінансування Програми з міського бюджету на 2020 рік - 100 тисяч грн.

Співфінансування кожного проєкту здійснюється з міського бюджету у розмірі 90%, за рахунок ініціативної групи повинно бути не менше 10% від загальної вартості. До того ж ініціативна група проєкту може долучати власних спонсорів до співфінансування. Сума співфінансування за рахунок спонсорських коштів необмежена.

Фінансова участь громадян - обов'язкова умова. По-перше, відразу видно зацікавленість населення (на непотрібний проект гроші люди не збиратимуть), а по-друге, те, що побудоване за свої гроші, як показує практика, зберігається від вандалів набагато краще, - коментує нюанси Програми Яна Літвінова.

Тож Старобільська міська рада з мрійливим поглядом дивиться у майбутнє, закликаючи й старобільчан подумати: що б ви хотіли покращити в місті, безпосередньо взявши участь у Програмі підтримки місцевих ініціатив? Зробити це можна і в якості ідейного натхненника якогось проєкту, і в якості фінансового помічника. Чекаємо на ваші пропозиції!

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube