П'ятниця, 29 March, 2024
27/11/2020 - 15:56

Перша сесія новообраної міської ради

img

Згідно з постановою Старобільської міської територіальної виборчої комісії перша сесія Старобільської міської ради восьмого скликання відбулася сьогодні, 27 листопада. До порядку денного пленарного засідання було винесено шість питань. Всі вони були розглянуті депутатами, прийняті відповідні рішення. Таким чином покладений початок роботи місцевого органу самоврядування у новому форматі.

 

Робота розпочалася із виступу голови Старобільської міської територіальної виборчої комісії Наталії Макущенко, яка оголосила результати виборів міського голови та депутатів міської ради, що відбулися 25 жовтня 2020 року.

20201127 2Старобільський міський голова Яна Літвінова прийняла присягу та звернулася до депутатів, які набули повноважень: "Шановні депутати! Пам'ятайте, що ваша перемога - це не тільки підтримка виборців, а й велика відповідальність перед земляками за стабільність та розвиток громади. Впевнена, що ваші знання, досвід та цілеспрямованість дадуть можливість втілити в життя плани та ідеї щодо покращення життя жителів Старобільської міської територіальної громади".

Як відомо, до складу новообраної міської ради увійшли представники шести політичних партій: "Опозиційний блок - За життя", "Наш край", "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Опозиційний блок", "Батьківщина". У роботі першої сесії взяли участь 15 із 26 обраних депутатів. Повністю були відсутні представники двох партійних осередків "Наш край" і "Батьківщина", частково - "Опозиційний блок".

Кількість присутніх депутатів відповідала вимогам законодавства та надала всім сесійним рішенням правомочності.

20201127 3Під час пленарного засідання було прийняте рішення про створення депутатських фракцій за кількістю представлених на даний момент партій -"Опозиційного блоку - За життя", "Слуги народу", "Європейської солідарності". Інші фракції буде утворено на наступних сесіях, після надходження відповідних заяв від решти партій, які представлені у міськраді.

Крім того, депутати затвердили Положення про постійні комісії Старобільської міської ради та сформували їх склад. Відтепер у міськраді працюватимуть п'ять постійних депутатських комісій: 

  • з питань прав людини, законності, гласності, депутатської діяльності та етики; 
  • з питань інвестиційної політики, бюджету, фінансів та соціально — економічного розвитку;
  • 20201127 4з питань регулювання земельних відносин, екології, містобудування, архітектури та будівництва;
  • з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста;
  • з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту.

Шляхом таємного голосування секретарем Старобільської міської ради було обрано Світлану Барабаш.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube