Четвер, 28 March, 2024
03/12/2020 - 16:29

Відповідаємо на виклики часу

img

Як відомо 27 листопада відбулася перша сесія Старобільської міської ради восьмого скликання, керівництво громади - а це міський голова та діючий депутатський корпус - набули своїх повноважень. Найближчими тижнями органи місцевого самоврядування мають провести чимало роботи з налагодження загальної діяльності ради, яка працюватиме у новому форматі та вирішуватиме питання життєдіяльності новоутвореної Старобільської міської територіальної громади.

В громаді вже зараз вирішується низка питань, в першу чергу, організаційних, кадрових, аби провести реорганізацію та розпочати реалізацію повноважень відповідно до оновленого законодавства.

В рамках цієї копіткої роботи проведена зустріч міського голови Яни Літвінової з представниками 10 сільських територій, які увійшли до складу Старобільської міської територіальної громади. Під час зустрічі були обговорені різні аспекти проблемних питань, які наразі виникають на місцях.

"Важливо згідно з вимогами норм законодавства провести необхідну роботу, врахувати всі потреби жителів громади, налагодити ефективну роботу всередині громади для подальшого руху вперед", - сказала, звертаючись до присутніх міський голова Яна Літвінова.

Зараз - надзвичайно важливий етап для кожної територіальної громади. Зміни, які необхідно здійснити, треба робити разом і головне, щоб представники всіх місцевих рад, які увійшли до складу новоутвореної громади, долучалися до спільної роботи. Оскільки питань на територіях та у самій міській раді чимало, і всі вони – дуже конкретні. Наприклад, як правильно зробити запис у трудовій книжці про звільнення голови, секретаря, старост, як формувати бюджет, коли вносити зміни до штатного розпису, як в умовах перехідного періоду налагодити організаційну діяльність на місцях тощо. І подібних питань – десятки, якщо не сотні.

"Незважаючи на недосконалість законодавчої бази, ми маємо налагодити наш взаємозв'язок таким чином, щоб люди на місцях знали, що кожне їх звернення не залишиться без уваги, будемо розглядати кожну конкретну ситуацію та приймати відповідне рішення", - висловила своє бачення роботи найближчими тижнями Яна Літвінова.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube