П'ятниця, 19 April, 2024
07/12/2020 - 08:59

Проблему зрушено з мертвої точки

img

Проблема зі шлюзом відома кожному в нашому місті і не тільки, вона є актуальною впродовж багатьох останніх років. Вирішити її намагалися владні органи та організації в різний спосіб, а весь цей час водний об’єкт перебував і продовжує знаходитися у державній власності і опікується ним обласне управління водних ресурсів, яке не має коштів на реконструкцію.

Наразі завдяки співпраці міської та обласної влади ремонт шлюзу на річці Айдар буде проведено.

Реагуючи на стурбованість громадськості, у Старобільській міській раді також шукали виходу з колізії: коли, з одного боку, фінансувати шлюз не дозволено бюджетним кодексом, а, з іншого, вирішувати питання необхідно.

Документообіг з цього приводу, численні звернення керівництва міста до вищих рівнів влади тривало, принаймні, з 2013-го. Обговорювалася велика кількість пропозицій та варіантів.

20201207 2«Я не перший міський голова, який намагався вирішити питання, - коментує Яна Літвінова. - Шлюз-регулятор знаходиться на балансі управління водних ресурсів Луганської області, тому впливати на сторонню організацію або профінансувати напряму ремонт цього водного об‘єкту не видавалося можливим. Але, як у тій приказці: «Під лежачій камінь і вода не тече».

Коли працюєш і бачиш проблему, то докладаєш максимум зусиль в межах можливого. Подекуди вирішення питання займає дуже багато часу, як у цьому випадку.

Мені, як і іншим жителям Старобільщини, також хотілося, щоб все сталося раніше, краще і одразу після звернення, не пізніше наступного дня… Втім, я розумію, скільки погоджень потрібно пройти від прийняття рішення до початку робіт».

І ось, нарешті, проблему зрушено з мертвої точки.

За підтримки обласної влади, особистої уваги до даного питання з боку голови Луганської облдержадміністрації Сергія Гайдая проведені тендерні закупівлі щодо «Реконструкції шлюзу-регулятора на р.Айдар в м.Старобільськ Луганської області» і розпочато роботи. Передбачається монтаж огорожі, технічних майданчиків, дизель-генераторної, мостів під механізми і службових пішохідних мостів, бетонування, заміна затворів, навіть, встановлення сигнальних ліхтарів. Технічне завдання для підрядників містить 206 позицій робіт та витрат.

20201207 3Всі заходи, які можна здійснити на даний час, будуть проведені. Решта - продовжені при сприятливих погодних умовах. При цьому, запевняють у обласному Департаменті житлово-комунального господарства, кошти на ремонті роботи ми не втратимо.

"Щира вдячність Сергію Гайдаю за те, що залишаєтесь людиною слова та діла, - говорить Яна Літвінова. - Та допоки ремонт не буде зроблено, буду постійно контактувати з департаментом, як кажуть, тримати руку на пульсі. Ми дуже довго чекали…"

Шлюз-регулятор має велике значення не тільки для зон відпочинку. Завдяки гідротехнічній споруді буде можливість регулювати рівень води під час паводків. Щиро сподіваємося, що самопочуття головної водної артерії Старобільщини суттєво покращиться вже незабаром.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube