П'ятниця, 19 April, 2024
14/01/2021 - 08:22

Спільними зусиллями

img

На черговій п'ятій сесії Старобільської міської ради восьмого скликання, що відбулася днями, депутати розглянули 60 питань. Основні з них - про прийняття об’єктів цивільного права зі спільної власності територіальних громад Старобільського району Луганської області та забезпечення повноважень щодо управління соціальними, медичними, освітніми (школи та дитсадочки), культурними закладами, які перейшли до сфери повноважень міської територіальної громади.

Слід зауважити, що на даному етапі відбудеться й зміна у назвах таких закладів. Зокрема, за словами в.о.начальника відділу освіти Старобільської міської ради Наталії Гупал, згідно з чинним законодавством загальноосвітні школи мають бути перейменовані, оскільки Закони України "Про освіту" та "Про повну загальну середню освіту" визначають певні типи шкільних навчальних закладів - початкова школа, гімназія та ліцей. Початкова школа - це заклад, що забезпечує здобуття початкової освіти (1-4 класи), гімназія забезпечує здобуття базової середньої освіти (5-9 класи); ліцей є навчальним закладом, де забезпечується здобуття профільної середньої освіти (10-12 класи).

Також під час сесії депутати затвердили старосту на території села Верхня Покровка Старобільської міської територіальної громади, нею стала Юлія Валеріївна Сімонова.

Наприкінці роботи сесії міський голова Яна Літвінова поінформувала депутатів про те, що до неї звернулася група жителів громади, які сподіваються на підтримку влади щодо зменшення вартості тарифів на комунальні послуги (газ та електроенергія).

- Заслухавши звернення, депутати вирішили одностайно підтримати та направити відповідні листи до НКРЕКП, народних депутатів від всіх політичних партій, представлених у міській раді, - сказала пані Яна. - В цих листах будемо говорити про необхідність законодавчих ініціатив, які сприятимуть зниженню тарифів. Дякую всім депутатам за виявлену єдність думок.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube