Субота, 20 April, 2024
27/01/2021 - 08:41

Перша поліцейська станція Старобільської громади

img

Вчора у Старобільській міській територіальній громаді, в селі Калмиківка відбулося відкриття першої поліцейської станції - першої не тільки в громаді, а у всьому великому Старобільському районі. Вона знаходиться у приміщенні колишньої Калмиківської сільської ради, на першому поверсі.

 

 

 

20210126 3Поліцейська станція - це службове приміщення з двох кімнат, обладнаних необхідною оргтехнікою, під`єднаною до мережі інтернет, меблями, дитячим куточком, яким можуть скористатися відвідувачі з малечею.

- Наша поліцейська станція обслуговуватиме сім населених пунктів. Це понад тисячу жителів. Поки що тут я працюю один. Основне моє завдання - створення безпекового простору, профілактика правопорушень у селах, що входять до громади. - розповів поліцейський офіцер громади Володимир Сєвєрін. - Поліцейський офіцер працює і як дільничний – складає адміністративні протоколи; і як патрульний – може зупиняти автомобілі і складати протоколи, стежити за безпекою дорожнього руху; і як ювенальна превенція – проводить профілактику в школах тощо.

20210126 4Роботи чимало, особливо з домашніми кривдниками. Є багато нового, чому нас навчали під час проходження відповідних підготовчих курсів. Але чимало у моїй теперішній діяльності відомого, бо маю досвід: 14 років працював на цій території дільничним інспектором.

В урочистостях з нагоди відкриття першої в Старобільській громаді поліцейської станції взяли участь представники місцевої влади, а також заступник начальника ГУ Нацполіції України в Луганській області Юрій Слухаєнко. За його словами, на Луганщині активно працює  проєкт «Поліцейський офіцер громади». Мета цієї роботи - вийти на «новий рівень комунікації і поліцейського сервісу», оскільки кожна територія громади отримає свого офіцера поліції, який буде доступний для населення та постійно знаходитиметься поруч з мешканцями.

20210126 2Нова станція, як зазначалося під час відкриття, – це результат спільної роботи територіальної громади, місцевих сільгоспвиробників та активних мешканців. 

- Один з головних чинників, про які ми маємо дбати, – це наближення послуг до жителів громади та їх безпека, яка також є однією з найнеобхідніших послуг, що надаються, - сказав під час відкриття станції заступник міського голови Вячеслав Цукур.

Відкриття поліцейської станції, за словами старости Володимира Свистунова, який стояв у витоків проєкту на території Калмиківки, є знаковою подією для сільських жителів. Вони тепер можуть отримувати кваліфіковану різнопланову допомогу від поліцейського офіцера громади, якому громада, в свою чергу, створила належні умови для ефективної діяльності.

Як вже повідомлялося, нещодавно Старобільським міським головою підписано меморандум про співпрацю та партнерство з представниками місцевого відділення поліції, триває процес підготовки спеціалістів. Основна мета проєкту «Поліцейський офіцер громади», який продовжує реалізовуватися у Старобільській міській тергромаді, – забезпечити кожну територію поліцейським офіцером.

“Сподіваюсь, що з відкриттям поліцейської станції громадяни зможуть отримувати якісний правоохоронний сервіс. Тут люди повинні отримувати відповідь на ті питання, які їх турбують. Я глибоко переконана в тому, що завдячуючи співпраці, яку демонструє сьогодні поліція і органи місцевого самоврядування, ми в змозі побудувати абсолютно новий рівень безпечної громади”, - коментує подію Старобільський міський голова Яна Літвінова.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube