Четвер, 18 April, 2024
19/02/2021 - 14:01

У форматі діалогу

20210204 1Старобільський міський голова Яна Літвінова зустрілася з керівниками закладів освіти громади. Планується, що надалі спілкування у форматі діалогу відбуватиметься регулярно - двічі на місяць.

Проблеми та перспективи освітянських закладів, бачення шляхів їх вирішення і досягнення, об'єднання зусиль влади та освітян задля кращого результату діяльності в цій галузі тощо - про це йшлося під час зустрічі.

 

Звісно, кожен заклад освіти має безліч власних проблем, всі школи мають різні так звані стартові позиції, пріоритети подальшого розвитку. Взявши слово, керівники закладів освіти говорили про наболіле, про те, на що, на їх думку, слід звернути увагу очільниці громади.

- Розраховую на ваші відкритість до діалогу та професіоналізм, - звернулася до присутніх пані Яна. - Ми маємо відверто говорити про труднощі, не замовчувати критичні питання, діяти, не сидіти, склавши руки, щоб залучити до шкіл якомога більше позабюджетних коштів. Зокрема, й від міжнародних партнерів, з державних фондів.

20210219 1Період становлення новоствореної громади - час випробувань і для галузі освіти зокрема. З одного боку, здається, що всі процеси там відбуваються, як і раніше: діти йдуть до школи, вчителі проводять уроки тощо. Але за цим - чимало роботи, яка не видима для оточуючих, але яку необхідно зробити, щоб навчально-виховний процес тривав стабільно. На першому етапі після створення Відділу освіти, який запрацював з початку поточного 2021 року (в рамках чинного законодавства та відповідно до рішень Старобільської міської ради) виконуються першочергові завдання: переоформлення документів закладів освіти через зміну їх назв, виплата заробітної плати освітянам, забезпечення закладів освіти енергоносіями, організація харчування школярів. Щодо останнього: запущені тендерні процеси і вже розпочато поетапні поставки продуктів харчування, що мають входити до раціону школярів.

- Дякую вам всім за працю, - звернулася до директорів шкіл міський голова. - Перед нами - багато завдань, є чимало проблем - поточних та глобальних. Ми будемо справлятися з усіма викликами часу, працюючи у двох умовних напрямках: господарському та навчальному. Впевнена, що ваш досвід, професійні навички та відданість справі є запорукою спільного успіху. Тільки у відвертому діалозі ми можемо зрозуміти, які найболючіші питання маємо розглядати, разом шукати шляхи вирішення критичних ситуацій, йти вперед.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube