Четвер, 28 March, 2024
17/03/2021 - 14:07

Здоров'я не може чекати

20210204 1«Сподіваюся, мій приклад допоможе іншим згодом зважитися на цей важливий крок», — Яна Літвінова вакцинувалася від COVID-19

Згідно з дорожньою картою вакцинації від коронавірусу у першому етапі здійснюється щеплення працівників екстреної медичної служби, медичних працівників, які надають допомогу хворим на COVID-19, військовослужбовців, публічних та громадських діячів, в тому числі керівників органів влади та місцевого самоврядування тощо.

20210317 3Сьогодні, 17 березня, Старобільський міський голова Яна Літвінова отримала щеплення від коронавірусу в Центрі первинної медико-санітарної допомоги. Перед процедурою пані Яна, як і решта, заповнила анкету, підписала згоду та пройшла загальний огляд — вимірювання температури, відповіла на запитання лікаря. Після вакцинування залишалася під наглядом лікарів  не менше 15 хвилин.

- Здоров`я не може чекати! Думаю, мій приклад допоможе іншим прийняти рішення щодо необхідності вакцинації. Сподіваюся, масштабне щеплення сприятиме якомога швидшому поверненню громадян до нормального, звичного життя, — сказала міський голова.

20210317 1Лікарі попереджають про можливі місцеві реакції у місці уколу, радять після щеплення впродовж кількох днів не зловживати шоколадом, спиртними напоями, яйцями тощо. А також наголошують, що у разі погіршення стану здоров`я треба обов'язково звернутися до свого сімейного лікаря, з яким підписана декларація.

На Старобільщині триває вакцинація проти  COVID-19 вакциною Covishield виробництва індійської компанії. Як відомо, вакцина Oxford/AstraZeneca, однією з локальних (торгових) назв якої є Covishield, схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я та ефективна у разі  подвійного щеплення з інтервалом у 4-12 тижнів, допомагає сформувати у людини імунітет до коронавірусу, що захистить її від інфікування або важкого перебігу хвороби.

20210317 5Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги поки отримав 500 доз вакцини, але вже відісланий запит на постачання наступної партії препарату. Щеплення проводяться  двома мобільними бригадами, які сформовані на базі Старобільського центру первинної медико-санітарної допомоги та працюють на території всієї області.

Вже відбулося вакцинування медичних працівників громади, в тому числі КНП "Старобільська багатопрофільна лікарня" і КНП "Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги", медики установ екстреної медичної служби.

Також щеплення від COVID-19 з допомогою двох наших мобільних бригад отримали медичні працівники Марківки, працівники та пацієнти Старобільського обласного психоневрологічного інтернату, який знаходиться у Бутківці, та Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату, розташованого у Новоайдарі.

20210317 4Станом на 16 березня зроблено 380 щеплень.

Особам, які виявили бажання вакцинуватись, слід звернутися до свого сімейного лікаря для попереднього запису.

Більш детальнішу інформацію з питань вакцинації проти коронавірусу  можна отримати на інформаційному порталі vaccination.covid19.gov.ua

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube