П'ятниця, 29 March, 2024
15/09/2021 - 13:39

Поліцейські, інтегровані у громаду

20210803

Старобільська міська територіальна громада - активний учасник проєкту «Поліцейський офіцер громади». Сертифікат, що підтверджує це, урочисто переданий нашій МТГ. Крім того, вчора в Києві в рамках даного проєкту ключі від службового Renault Duster поліцейському офіцеру громади Денису Носалю вручив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

 

Всього під час минулого вівторка урочистостей правоохоронці з 9 областей, що працюють у сільській місцевості, отримали 86 новеньких автомобілів.

20210915 2Офіційно у нас проєкт стартував наприкінці минулого року після підписання відповідного меморандуму про співпрацю між Старобільською МТГ та місцевим підрозділом поліції. У громаді розпочалася нова діяльність і продовжилася робота, яка була запроваджена попередньо у даному напрямку Калмиківською ОТГ, що згодом увійшла до складу новоутвореної МТГ.

Основна мета проєкту «Поліцейський офіцер громади», який реалізовується у Старобільській міській тергромаді, – забезпечити кожну територію поліцейським офіцером. Ми прагнемо створити новий, більш високий рівень поліцейського сервісу. Де безпека людей є і завжди буде найголовнішим пріоритетом, — говорить міський голова Яна Літвінова.

Перший поліцейський громади - Володимир Сєвєрін - почав працювати саме на території так званого Калмиківського старостату. У Калмиківці також відкрито першу у громаді поліцейську станцію. Тут місцеві жителі та жителі навколишніх сіл можуть отримувати кваліфіковану різнопланову допомогу від поліцейського офіцера громади, якому громада, в свою чергу, створила належні умови для ефективної діяльності.

Також за гроші міського бюджету для забезпечення діяльності ще одного офіцера громади, який обслуговує територію села Підгорівка та прилеглих сіл, обладнане службове приміщення та придбано автомобіль Renault Duster. Найближчим часом, після проведення всіх необхідних процедур, він буде переданий у користування правоохоронцям.

Наразі у Старобільській МТГ працюють три поліцейські офіцери громади. Попередньо, всі вони пройшли конкурсний відбір та спеціальний підготовчий курс. Триває процес комплектації підрозділів, що працюватимуть у Половинкиному та Підгорівці і будуть зорієнтовані на допомогу та безпеку мешканців даних і прилеглих до них сіл.

Для більш якісного поліцейського сервісу міський голова Яна Літвінова ставить за мету запровадження інституту поліцейського офіцера громади і на території міста. Поки що першочергово такими спеціалістами забезпечуються сільські території. Однак, на думку пані Яни, кожний житель нашої громади має почувати себе у безпеці, і для офіцера важливо бути максимально інтегрованим у громаду та орієнтованим на потреби людей задля забезпечення порядку і безпеки.

Консолідація зусиль місцевої влади з Нацполіцією в рамках даного проєкту дозволить покращити безпекову ситуацію у громадах. За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, нині службу несе 632 офіцери громади, що обслуговують шість мільйонів громадян, які проживають у більш ніж чотирьох тисячах населених пунктах, а всього в Україні їх майже 30 тисяч.

Старобільська МТГ впевнено рухається у фарватері в напрямку розвитку сучасних безпекових тенденцій, використовує для цього механізми, передбачені сучасним законодавством.

Нагадаємо, що:

Поліцейський офіцер громади має права працівника поліції: як дільничний – складати адміністративні протоколи; як патрульний – зупиняти автомобілі і складати протоколи; як поліцейський дозвільної системи – перевірка власників авто; як ювенальна превенція – проводити профілактику в школах тощо.

Поскаржитися на його роботу можна безпосередньо до відповідного відділення поліції чи управління, а також керівництву громади, оскільки ці правоохоронці також підзвітні і перед своїми громадами.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube