Четвер, 28 March, 2024
30/09/2021 - 16:30

Бібліоцентр культурного життя мікрорайону

20210803

Сьогодні, у Всеукраїнський день бібліотек, міська дитячо-юнацька бібліотека відзначає своє 25-річчя. Сучасна бібліотека – це ресурс розвитку громади. І колектив старобільської ДЮБ із завзяттям працює над тим, щоб розвінчати сталий стереотип про бібліотекаря - зарозумілу тітку з гулькою на голові замість зачіски, яка нудним голосом повчає читача. І їм вдається ця боротьба зі сталими кліше.

- Разом ми - дружня, креативна, міцна команда, - говорить завідуюча бібліотекою Вікторія Кіщак. - Ми не любимо нудьгувати і не даємо це робити нашим відвідувачам. Саме вони надихають нас на пошуки нових методів та форм діяльності, більша половина наших ініціатив починається з розмови з кимось з читачів, які пропонують: а давайте ось так зробимо, а давайте таке спробуємо, а давайте, а давайте, а давайте...

20210930Ну бібліотекарі й "дають". До речі, тут вже третій рік поспіль працює театральна студія, кілька вікових клубів за інтересами - від малечі до людей старшого віку.

На жаль, великого святкування ювілею не відбулося через карантинні обмеження. Та до цього дня велика бібліотечна родина масштабно і серйозно готувалася. Тож вирішили, що святкуватимуть впродовж всього жовтня місяця, запрошуватимуть гостей та друзів на окремі заходи.

До бібліотечного 25-річчя підготовані кілька сюрпризів: показ юних моделей у газетних костюмах, виставки, поробки, концертні номери, тематичні екскурсії, які розповідають відвідувачам про те, як працює ДЮБ.

Крім того, бібліотекарі разом з ювілеєм своєї книгарні вирішили привітати й відомі літературні твори, які цьогоріч також святкують ювілейні дати. Своїм гостям вони запропонують вгадати, що це за твори, згадати їх авторів. А в якості підказки тут будуть живі ілюстрації, які створюють вихованці молодшої групи театральної студії. Варто спробувати вгадати, це незвично, красиво і цікаво!

20210930 2ДЮБ для жителів так званого "сотого" мікрорайону - це місце, де не тільки можна прочитати чи позичити книги (книжковий фонд тут становить майже 39 тисяч різноманітних книжок), це справжній центр культурного життя місцевих мешканців. Бібліотека намагається бути сучасною, йти в ногу з часом. Тут є кілька комп'ютерів, все приміщення - вільна зона вай-фай.

Зараз тут працює пункт голосування за проєкти міського бюджету участі. Сюди приходять всі бажаючі, щоб віддати свій голос за найкращу громадську ініціативу. До речі, й сама ДЮБ є конкурсантом, підготувала власну проєктну заявку і разом з іншими бореться за перемогу.

Бібліотекарі вірять, що, повернувши до бібліотек людей, вони зможуть знову зробити з них читачів, людей, що думають, здатних на добрі справи.

Бібліотека змінюється сама і змінює світ навколо себе.

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube