Вівторок, 16 April, 2024
27/02/2020 - 09:51

На випадок повені

img З огляду на незначну кількість опадів, що випали впродовж нинішньої зими, та низький рівень води у річці Айдар цьогоріч говорити про велику небезпеку весняної повені, на щастя, не доводиться. Однак навіть за таких обставин міська влада вже підготувала традиційний план дій щодо попередження надзвичайної ситуації, пов’язаної з потенційно можливим підняттям рівня води у річці.

 

 

На черговому засіданні виконкомом Старобільської міської ради розглянув питання «Про стан підготовки до пропуску весняного паводку у 2020 році на території м.Старобільськ». Вже створено оперативний штаб, відкоригована взаємодія між різними службами, організаціями та підприємствами на випадок можливого виникнення надзвичайних ситуацій. Крім того, члени виконкому затвердили план невідкладних комплексних заходів щодо безаварійного пропуску льодоходу, повені та паводку у місті та відповідальних за їх проведення. Зокрема заплановані такі заходи: обстеження стану та готовності водогосподарських та гідротехнічних споруд, що знаходяться на міській території; прибирання річкового берегу і зони потенційного підтоплення від несанкційованих сміттєзвалищ; обстеження стану наявних плавзасобів; складання карти-схеми вулиць та об’єктів інфраструктури, які можуть бути підтоплені.

Наразі ж виконавчий комітет міської ради звернувся до регіонального офісу водних ресурсів у Луганській області, який є балансоутримувачем шлюза-регулятора, з пропозицією оглянути та підняти шторки шлюза-регулятора - для нормального відновлення рівня води в річці Айдар, оскільки за прогнозами метеослужб виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пропуском повені, не передбачається.

Щоб мати можливість своєчасно допомогти населенню при виникненні екстремальної ситуації, спеціалістами виконавчого комітету міської ради складений перелік вулиць, які потенційно знаходяться в зоні затоплення або підтоплення. У цьому списку 50 вулиць (а це 1642 будинки) із загальною кількістю жителів - 4020 осіб. Крім того, на особливий облік взяті старобільчани, які самостійно не зможуть покинути зону підтоплення в разі повені і потребуватимуть окремої допомоги.

Не менш важливим заходом, що зараз здійснюється працівниками виконкому міськради, є перевірка технічного стану струмків Солоний, Єрик, водопровідних канав на здатність пропускати талі та дощові води. Тож нагадуємо жителям прилеглих до струмків вулиць та садиб, через які проходять природні канали: не засмічуйте русла побутовими відходами, залишками будівельних матеріалів, іншим сміттям та ґрунтом! В іншому випадку це розглядатиметься, як порушення ст.152. Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі виникнення питань громадяни можуть звертатися до оперативного штабу за телефоном 2-19-90.

І хоча за основними ознаками цього року водопілля не перевищить щорічного середнього показника, варто бути готовими до будь-яких примх природи. На порозі – мінлива весна!

 

Право інтелектуальної власності на веб-сайт належить Старобільській міській раді. Повне або часткове копіювання інформації та матеріалів з офіційного веб-сайту міської ради для подальшого розповсюдження будь-якими засобами дозволяється тільки з посиланням на адресу першоджерела інформації. Для інформаційних ресурсів глобальної мережі Інтернет обов’язковим є активне, пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на адресу starobelsk.lg.ua не нижче другого абзацу тексту.

Юридична адреса:         92703, Луганська обл., м.Старобільськ, вул.Центральна, 36
Телефони:  

+ 38 066 401 62 31,

"гаряча лінія" - +38 099 009 21 49

Електронна пошта:  

starobilsk@loga.gov.ua

     
    facebook    youtube